socha sv. Floriána

U domu čp. 92 na hlavní ulici stojí na čtvercové podnoži hranolový sokl s čtyřbokou základnou, dříkem na čelní straně ozdobeným vpadlým rámem s rytým textem a rozetou na rameno lucerny, v horní části segmentově tvarovaným, a završeným vyloženou římsovou deskou. Na čtvercovém plintu socha světce v mírně podživotní velikosti s nakročenou levou nohou a oblečeného v obvyklý šat římského vojáka s helmou na hlavě a řaseným pláštěm sepjatým na pravém rameni. Levou rukou drží žerď praporce a pravou rukou leje z puténky vodu na hořící dům u své pravé nohy. Hlava je mírně skloněna a pootočena k pravému rameni. Tělem prochází mírný esovitý pohyb. Na čelní straně dříku je v rámu vyryt text: St. FLORIAN/bitt für uns!/Gewidmet zur Ehre Gottes/von/CRISTIAN u. AGNES/SCHÖNAUER./1866/ A pod ním na rámu: Paulus/und/Marie Rogelböck/ Materiál: kámen podstavec pískovec, socha mušlový vápenec