usedlost

Patrový objekt typické třídílné dispozice - komorovo-chlévního typu je roubený v obou patrech v obytné části. V hospodářské části domu jsou v přízemní části zděné chlévní prostory, komory v patře jsou roubené s povalovými stropy. Hlavní vstupní síň společně s černou kuchyní jsou zděné. Hlavní vstup do domu je zdůrazněn pískovcovým pravoúhlým portálem s nízkým obdélným světlíkem. Vstupní dveře domu jsou jednoramenné, děleny kazetami. Štítové průčelí domu dvouosé, otočeno do prostoru návsi. Do prvního patra domu se vstupovalo vnitřním schodištěm ústícím na venkovní pavlač. Odtud pak je možný přístup do obou komor. Okna v obytné části jsou osazena v líci. V přízemí jsou členěna příčníkem ve 2/3 výšky, dvojitá, dvoukřídlá, čtyřtabulková. Ostění obdélné, profilované. V patře jsou okna jednoduchá, dvoukřídlá, šestitabulková, ostění profilované. V průčelí je zdůrazněna nadokenní římsa. K zadní části domu přistavěna novodobá přístavba, která je užívána jako obytný dům.