dům

Chalupa postavená na vyrovnávací kamenné podezdívce. Sedlová střecha posazena symetricky, s oboustranným krátkým přesahem nad zápražími, neseným tesařsky zdobenými konci stropnic. Střecha nad průčelím okosená polovalbičkou. Obnovena šindelová krytina. Komín cihlový omítaný. Lomenice v průčelí je dělena svisle i vodorovně do šesti polí. Dvě horní pole jsou bedněná souběžně se sklonem střechy a čtyři spodní pole jsou bedněna obráceně tak, že bednění vytváří ve středu kosočtverec a na obou stranách jsou v bednění štítu ozdobné vyzírky. Nad přízemím se uplatňuje široké podlomení. Stěny chalupy jsou kromě jižního průčelí roubené, s bílenými spárami, jižní průčelí je omítnuto bílou vápennou omítkou. Průčelí jsou trojosá, okénka dvojkřídlá, čtyřtabulková, dveře dvojkřídlé výplňové, nahoře s prosvětlovacími okénky.