výklenková kaplička

Zděná omítnutá kaple je přistavěná k severovýchodní (dvorní) straně ohradní zdi. Dolní část má střed mírně vystupující, zakončuje ji profilovaná římsa. Hlavní střední úsek má uprostřed vyhloubenou velkou niku, jejíž zadní strana je zakončena stlačeným obloukem a přední pak obloukem kýlovým s oblou špičkou. Pod patami oblouku je na stěně plastická čabraka. Po obou stranách niky je stejně provedená štuková výzdoba. Jde o čtyři profilované svislé římsy vedle sebe, mezi nimiž je dole plastický půlkruh a nahoře čabraka (drobnější než v nice). Nad horní vodorovnou římsou je na stěně kaple velká plastická obrysová čabraka a uvnitř ní štuková šesticípá hvězda. Nahoře čabraku ukončuje zubořez. Horní oblouk vnější strany niky má plastické orámování a hlavní klenák s letopočtem 1814. Kaple vrcholí trojúhelným štítem s velmi bohatě profilovaným orámováním. Ve štítu je plastický monogram IHS s křížem a třemi hřeby. Na vnější straně nad ohradní zeď vystupuje štít, zde prostého provedení. Korunu zdiva štítu kryjí bobrovky. Krátké boční strany kaple člení tři římsy, které sem přecházejí z přední stěny – římsa pod nikou, pod velkou čabrakou pod štítem a dolní římsa štítu.