váza II.

Dvojice váz je umístěna v centru parku, v obdélném pásu zeleně, v nízkém podrostu chvojek. Vroubí trojici vyšších cypřišovitých jehličnanů, které tvoří protiváhu soch světců. Vázy jsou stranově neutrální. Dílo se skládá z nového a původního podstavce a vlastní stylizované kamenné vázy. Zhotoveno je z pískovce, nový podstavec oproti původnímu dílu není do černa zpatinovaný. Památka stojí na novodobém vyšším pískovcovém hranolovém podstavci zakončeném prostou, jen o málo širší deskovou římsou. Původní, oproti kamenné váze objemově potlačený podstavec, osazený na novém, je nízký, článkovaný. Projmutý dřík umožňuje přechod ze čtvercové soklové partie na kruhovou hlavici. Vlastní váza je mírně amorfní, rokajová. Směrem vzhůru se rozevírá, z jejího středu pak vystupuje užší kónická část završená opět organicky tvarovanou římsovou čepičkou.