severní křídlo

Fasáda do Loretánského nám.: dvoupatrová s podkrovím, šestiosá. Sdružená okna, bosované přízemí, šest arkád loubí na bosovaných pilířích, kordonová římsa. V 1.p. ose zprava krámcový vchod, 2.osa půlkruhově zaklenutý bosovaný kamenný portál s vloženým aliančním erbem Šliků s dvoukřídlými vraty s nadsvětlíkem - výplně složené do ornamentálních obrazců tvořených lištami vymezenými vpadlými a vystupujícími poli, v jejichž křížení jsou vloženy kruhy s rozetami. Patra hladká, 5 nástavců podkrovního patra s trojúhelnými dvouosými štíty, střední je dvojnásobně širší s 2 x 2 osami s vyšším štítem s malým okénkem v tympanonu. Sdružená okna v patrech šambrány s lištou, v 1.p. nasedají na kordon a mají přímé nadokenní římsy, v 2.p. přímé podokenní římsy. Dvorní fasáda v přízemí segmentový oblouk průjezdu, v patrech pavlače, v 1.p. podklenuta, nasazena na omítaných krakorcích, v patrech klasicistní zábradlí. V SV koutě hladká schodišťová věž s valbovou střechou, nároží věže s bosáží, jednoosá, v přízemí portál do sklepa, renesanční portál v patře.