městský dům - muzeum

Dům je postaven na obdélníkovém základu, je nepodsklepený, protože je postaven přímo na nábřeží říčky Teplé a silně vlhne. Budova je dvoupatrová, vertikálně rozčleněná. Střední rizalit ustupuje cca o 2,5 m do pozadí. Mezi bočními rizality v průčelí je předložené schodiště ke vchodu. Schodiště chodby a místnosti v přízemí jsou sklenuty klenbou valenou s lunetami.Ostatní vnitřní prostory jsou plochostropé. Čelní rizalit má 5 okenních os, 2 okna jsou slepá, maskovaná tmavou kamufláží. Přízemí má v omítce provedenu vedenou štukovou bosáž. Materiálem stavby je cihla a kámen. Střešní krytinou je eternit. Střecha je polovalbová. Vlastík: Karlovarský kraj, Závodní 353/88, Karlovy Vary, Dvory, 360 21 (správa nemovitosti) Krajské muzeum Karlovy Vary Zámecký vrch 22, Karlovy Vary, 360 01