dva křížové kameny-smírčí kříže

Dva hranolové kvádry s reliéfy latinského kříže s rozšířenými rameny nebo maltézským křížem. Ke křížům se vztahuje pověst o nešťastné smrti tří mládenců. 1/ kříž I. Kamenná kvádrová deska s pozitivním reliéfem kříže, s mírně rozšířenými rameny. Vlevo a vpravo od reliéfu kříže zbytky datace nebo reliéfů. Stojí na mezi jižně staré silnice do Manětína (SZ vsi), dnes u polní cesty (cca 3m) z České Doubravice na Manětín. Na kameni je reliéf latinského kříže. Na druhé straně zahloubený menší kříž. Rozměry v - 120 cm (nadzemní část 75 cm), š - 40 cm, tl - 18 cm. 2/ kříž II. Osazen cca 15 m západně od kříže I., v břehu pole u polní cesty, vsazen do nově vyzděné tarasní zídky (cca 2 m vlevo od cesty směrem od Č.Doubravice). Nevelký hrubý kámen s pozitivním reliéfem kříže s rozšiřujícími se rameny. Po levé straně ramene je reliéf drobného kladívka či sekyrky. Rozměry v - 55 cm,š - 26 cm, tl - 16 cm.