dům

Jde o patrový zděný a omítnutý objekt, postavený na obdélném půdorysu. Jihozápadní průčelí je v přízemí trojosé. Ve všech osách jsou dvojitá dvoukřídlá dřevěná okna s vnějšími křídly v líci, rozdělenými dvěma vodorovnými příčlemi. Kolem oken jsou zbytky barevně naznačené šambrány. Stejné orámování mají i okna v prvním patře, v pravé a střední ose (v levé ose okno není). Jsou rovněž dvojitá dvoukřídlá dřevěná, avšak menších rozměrů než okna v přízemí. Vnější křídla, umístěná v líci, člení zhruba v horní třetině výšky vodorovná příčle. Průčelí vrcholí trojúhelným štítem, pokrytým šindelem. Ten tvoří vodorovné řady, v nichž jsou jednotlivé šindele kladeny diagonálně – pravidelně se zde střídají řady se vzájemně opačným směrem. V dolní řadě jsou šindele ve svislém směru, tvořené střídavě vždy širším šindelem s rovným dolním okrajem a užším šindelem s přesahujícím hrotovitým dolním okrajem. Ve střední části štítu jsou dvě dřevěná dvoukřídlá okna v líci, s křídly, rozdělenými vodorovnou příčlí na poloviny. V horní části je menší okno, umístěné v líci, vpravo od středu. Je dřevěné, s vodorovnou příčlí v polovině, nahoře a dole ho lemuje dřevěná římsa. V přízemí jihovýchodního průčelí jsou v osách první a druhé zleva stejná okna jako v přízemí jihozápadní fasády. V ose třetí zleva je obdélné zděné zádveří vstupu s pultovou střechou. Vpravo od vstupu jsou dvě obdélná, na šířku orientovaná okénka s cihlovým parapetem. Pravé z nich je o něco nižší a situováno mírně výše, než levé. Vyplněné jsou skleněnými cihlami. Podobné okénko je i v krajní pravé ose, avšak bez parapetu. V ose druhé zprava je vstup do hospodářské části domu s dřevěným nadsvětlíkem, rozděleným dvěma svislými příčlemi. V prvním patře jsou v osách první až čtvrté zleva stejná okna jako v přízemí. V ose páté zleva je menší okenní otvor, situovaný na šířku a vyplněný dřevěným dvoukřídlým oknem, umístěným v hluboké špaletě. Pod oknem jsou menší prkenná dvířka podávacího otvoru, v pravé části stěny otvory nejsou. Také severovýchodní fasáda je bez otvorů. K levé části přízemí je připojen drobný obdélný zděný přístavek s pultovou střechou. Patro a štít přístavku kryje bednění ze svisle kladených prken. Ve vrcholu štítu je menší dřevěné okno, rozdělené vodorovnou příčlí na poloviny. Na severozápadní straně je dům pouze přízemní. V levé části stěny je obdélný, na šířku orientovaný okenní otvor, vyplněný skleněnými cihlami. Ve střední partii jsou dvě stejně orientovaná menší dřevěná okénka v líci, v pravé části dvojité dvoukřídlé dřevěné okno. Jeho vnější křídla člení vodorovná příčle v horní třetině. Dům má sedlovou střechu, protaženou nad přízemní část, krytinou je eternit. V hřebeni střechy je zasazen zděný komín, na její jihovýchodní straně jsou tři střešní okna.