vila

Novogotická vila se nachází ve střední části obce Osek v teplickém okrese. Jedná se o honosnou dvoupatrovou zděnou a omítnutou stavbu složité dispozice se sedlovou střechou, která je kryta šablonou. Vila je tvořena seskupením několika hmot. Přízemí a patro je odděleno pásovou římsou. Patro je členěné nárožními pilastry a završeno korunní lunetovou římsou. Jihovýchodní průčelí je čtyřosé a v šíři dvou os vystupuje mohutný rizalit. V přízemí se nachází půlkruhem zaklenutá okna s obloukovou nadokenní římsou. V patře se nachází obdélná okna zakončena stříškou. Rizalit je zakončen trojúhelným štítem, na němž je umístěna antikizující socha ženské postavy v říze. Vchod tvoří tři sdružená francouzská okna. Nad vchodem se nachází erb s korunou. Pod korunní římsou se nachází zubořez. Před průčelím se nachází terasa s balustrádou. Jihozápadní průčelí je tvořeno o jedno patro zvýšenou věží, jejíž celkový výraz je tvořen obdobně jako hlavní vstupní průčelí. Severovýchodní a severozápadní průčelí jsou nepravidelně rozčleněné. Severovýchodní průčelí je tvořeno rizalitem zakončeným balkónem. Severozápadní průčelí má kamenný sokl a je nepravidelně rozčleněné, což je dáno užitkovou potřebou. V zásadě dodržuje vzhled hlavního průčelí.