stodola

Jde o zděný jednopodlažní objekt, postavený na protáhlém obdélném půdorysu. Severovýchodní průčelí chrání v dolní části sokl. V členění fasády se uplatňuje střídání hladce a hrubě omítnutých částí. Hladké lizénové rámy tvoří pole s hrubou omítkou, v každém z nich je vysoký štěrbinový větrací otvor. Ten má hladké orámování, dnes je zazděný. Stěna je prolomena třemi velkými otvory vrat obdélného tvaru, nahoře se zaoblenými rohy. Rozmístění jednotlivých prvků fasády je následující: zprava je zde jedno pole, dvoje vrata vedle sebe, čtyři pole, třetí vrata, dvě pole. Stěnu ukončuje profilovaná hlavní římsa. Jihovýchodní průčelí má ve spodní partii sokl, členění fasády je obdobné. Jsou zde dvě hrubě omítnutá pole bez otvorů, lemovaná hladkými lizénovými rámy. Hladké orámování má také lichoběžníkový štít hrubého povrchu. Nacházejí se v něm tři symetricky rozmístěné, hladce lemované, štěrbinové větrací otvory. I tyto jsou dnes zazděné. Protější severozápadní fasáda je bez omítky, takže je viditelné zdivo z lomového kamene, doplněné u otvorů cihlami a v nárožích v malé míře opracovanými kvádry. Ve stěně jsou dva symetricky umístěné štěrbinové větrací otvory, z nichž pravý je pouze torzální. Jeho střední a dolní partii zrušilo novodobé prolomení okenního otvoru, který sem zasahuje svým pravým okrajem. Je obdélný, orientovaný na šířku a osazený trojdílnou novodobou výplní. Ve štítu, postaveném na rozdíl od dolní části z cihel, jsou symetricky rozmístěné tři štěrbinové větrací otvory – pravý a levý odpovídají svým umístěním otvorům v dolní partii. Jihozápadní fasáda má obdobné členění jako její protějšek, dnes je však z větší části bez omítky. Spodní část stěny chrání sokl. Zprava jsou ve stěně dvě pole, v nichž je prolomen novodobý, na šířku orientovaný obdélný okenní otvor s novodobou dvoudílnou výplní. Následuje obdélný otvor vrat, sahající až pod hlavní římsu. Vrata jsou novodobá. Směrem doleva od vrat jsou ve stěně čtyři pole se štěrbinovými větracími otvory. Kromě nich se zde nacházejí dnes zazděné, novodobě prolomené otvory. Následuje segmentově zakončený otvor vrat, v současnosti zakrytý. Vlevo od něj jsou poslední dvě pole, opět se štěrbinovými větracími otvory. Jejich střední a dolní část byla pohlcena novodobě prolomeným, velmi širokým otvorem, který je dnes zazděný. Stodola má polovalbovou střechu, krytou bobrovkami. V její severovýchodní a jihozápadní straně se nachází osm symetricky rozmístěných volských ok a také vždy jeden komín.