administrativní budova s bočním skladem a vrátnicí (sklad firmy Ferra)

Kulturní památkou je z areálu skladů Ferra prohlášena pouze administrativní budova s bočním skladem a vrátnicí. Ostatní části areálu (budova hlavního skladu, budova nad býv. železniční vlečkou s přístavbou garáží) nebyly prohlášeny za KP. Administrativní budova s bočním skladem a vrátnicí se nachází při ulici U Pergamenky. Budova obdélného půdorysu je řešena jako převážně dvoupodlažní, pouze vrátnice je přízemní. Administrativní část s vrátnicí má hladké bílé fasády a plochou střechu. V patře dvorního průčelí je nad vstupem umístěn reprezentativní zastřešený rohový balkon. Odlišněji jsou pojaty fasády skladu s motivem "hrázdění". Konstrukčně jde o ocelový nýtovaný skelet s vyzdívkami. Charakteristická je především dekorativní geometrická skladba keramických výplní (vyzdívka je provedena zvláštními dutými cihlami z Keramických závodů v Poštorné u Břeclavi). Plocha průčelí je dále členěna průběžnými pásy oken. Střecha skladu je sedlová s mírným sklonem a s příčně osazenými střešními světlíky. Interiér administrativní budovy prošel mladšími adaptacemi, zachováno zůstalo mj. schodiště s nautickým zábradlím. Sklad s otevřenou krovovou konstrukcí je v interiéru prostorově rozdělen do dvou podlaží z nichž spodní je neseno průběžnými podélnými nosníky s řadou zdvojených podpor spojených nýtovanými pláty. V horním podlaží pak tyto podpory pokračují a vynášejí vlastní konstrukci otevřeného krovu.