administrativní budova Teplotechna

Objekt vyplňující proluku v historické zástavbě a výškově i tvarově ji respektující má fasádu členěnou dvěma mohutnými oblými arkýři, nesenými přiznanými železobetonovými částečně vykonzolovanými stěnami předstupujícími před přízemí a patro. Tyto stěny jsou reliéfně pojednané (návrh M. Chlupáč). V levé krajní ose fasády jsou zapuštěné lehké kovové lodžie vedoucí ze schodiště. Uliční průčelí charakterizuje modrý obklad ze smaltovaného atypicky tvarovaného plechu a zelené kovové rámy oken. Smaltovaný plech vyrobily firmy Zukov Prostějov a Norma Frýdlant. Výrazně výtvarně pojatá fasáda zajistila kromě zvukové izolace i důmyslné přirozené odvětrávání. Vnější okna byla vyměněna, vnitřní jsou původní hliníková. Dvorní průčelí je oproti tomu zcela fádní, ploché, omítané s pravidelným rastrem oken. Jediným zajímavým prvkem dvorního průčelí je schodiště s oblou podestou a původním kovovým zábradlím vedoucí na dvůr. Typická kancelářská podlaží tvoří střední jádro se zázemím, které obíhá dvojice chodeb, z níž jsou vstupy do kanceláří situovaných jak do ulice, tak do dvora. Dvouramenné schodiště je situováno v levé části půdorysu při uličním průčelí. V interiéru je v původní podobě dochováno pouze schodiště, vnitřní úpravy pater byly provedeny dle návrhu ateliéru Vyšehrad. Schodiště je stejně jako rámy oken laděno do zelené barvy – betonové stupně osazené do ocelových schodnic mají povrch ze zeleného teraca, stejný je i povrch podest a dlažba ve vstupní hale. Schodnice a kovové zábradlí z jäckelů mají zelený nátěr. Objekt je dnes využíván převážně jako administrativní, pouze v podkroví fungují apartmány hotelového provozu a v přízemí je provozovna občerstvení, stejně jako tomu bylo při dostavbě. Výrazné detaily interiéru, jako je schodiště a systém okenních výplní je zachován, stejně jako původní podoba uliční fasády se svým výtvarným pojetím. V nedávné době došlo dokonce k odstranění nevhodného nátěru z částí, které jsou tvořeny pohledovým betonem.