areál zámku

Hrad nebyl doposud blíže zkoumán. Hrad byl situován na dvou podélných pískovcových blocích, oddělených mohutnými přírodními rozsedlinami. Podoba středověké zástavby předhradí není známá. Příkop mezi předhradím a jádrem hradu byl uzavřen hradbami. Jižní hradba se dochovala. Zda byl jižní konec hradního jádra bez zástavby jako je to mu dnes i ve středověku nevíme, příliš pravděpodobné to ovšem není. Dnešní vstupní křídlo je cele renesančního původu s výjimkou vnější původně hradební zdi. Příčné severní křídlo a jižní palác nejasného staří navozují představu, že by se mohlo jednat o dvoupalácovou dispozici. K severnímu palácovému křídlu přiléhá čtverhranná věž nejasné datace. Ve skále je zde vytesáno několik suterénních prostor. V 15. století byla zřízena předsunutá bašta, zvaná Prachárna. Na západní a obou bočních stranách byla hrana skalního bloku zajištěna valem. V jihozápadním nároží se nacházel obdélný zahloubený objekt.