Areál železniční stanice

Areál železniční stanice je umístěn na rozhraní katastrálního území Bezděkov a Trnovany v severní části zástavby. Výpravní budova stojí na obdélném půdorysu a modulárně se skládá ze tří částí. Akcentovaná střední část (vystupující jako na západě mělký, na východě hlubší rizalit) je převýšená se sedlovou střechou, orientovaná je štítem k obslužné komunikaci a železniční trati. Dvě přiléhající postranní části jsou oproti centrální nižší se sedlovou střechou orientovanou okapní stranou k železniční trati a obslužné komunikaci. Celý objekt je patrový, v postranních částech patra přecházejí v obývatelné podkroví. Střešní krytinu tvoří falcovaný plech vybledlé červené barvy. Překladiště je přízemní stavbou na obdélném půdorysu se sedlovou střechou s hřebenem rovnoběžným s kolejištěm a obslužnou komunikací. Objekt je umístěn jižně od výpravní budovy . Střešní krytinu tvoří falcovaný plech. Dům je omítaný s okrovým strukturovaným nátěrem. Architektonické články jsou bílé.