autobusové nádraží

Stavba obdélníkového půdorysu (nástupiště) krytá železobetonovou skořepinou, která tvoří zastřešení nástupního prostoru. / Obdélné nástupiště mělo po dlouhých stranách ozuby pro stání autobusů v úhlu 45 stupňů, dnes upraveno na podélné stání s kruhovým nástupem na kratší straně. Zastřešení podpírají dvě řady sloupů kruhového průřezu, po devíti v každé řadě. Poslední sloupky na severní straně stavby byly v pozdější době ze statických důvodů opláštěny hmotou pilířů a toto pole bylo staženo ocelovými táhly. Vlastní střechu tvoří osm polí válcové železobetonové skořepiny. Řídícími křivkami prostorového útvaru jsou kruh (kruhový oblouk) a přímka. Projektant Konrád Hruban ji popisoval jako „válcová skořápka kruhová (dlouhá) podporovaná obloukovými žebry“. Celá střešní konstrukce je v mírném sklonu směrem k železnici, aby mohla odtékat dešťová voda. / Přístavky (toalety a odbavovací prostor) jsou provedené jako ocelový kontejner s výplní ze zrcadlového skla. // Rozměry: osm polí válcové železobetonové skořepiny na dvou řadách podpěr (válcové železobetonové sloupky, celkem 2 x 9 sloupků); celková půdorysná plocha 14 x 90 metrů, sloupky asi 11,25 m osově v podélném směru, a poloviční rozměr v příčném směru.