Balíkova vila

Severovýchodní průčelí domu obrácené do zahrady je symetricky komponované, trojosé, se středním arkýřem zakončeným zvonovou stříškou. Jihovýchodní průčelí je pětiosé s trojicí úzkých oken uprostřed. Severozápadní fasáda do Radniční uličky je v hlavní hmotě dvouosá a na odsazené pravé straně při vstupu jednoosá. Jihozápadní fasáda do dvora domu čp. 3 je na pravé širší straně dvojosá s mohutným oknem prosvětlujícím schodiště a v levé odstupující částí jednoosá. Zde je umístěn hlavní vstup s obloukovým nadpražím a prosklenou kovovou markýzou. Okna jsou obdélná, pouze okno schodiště je obloukové s prohnutým parapetem. Omítky jsou nepůvodní z úpravy v roce 1981 v kombinaci hrubě nahozených a hladkých ploch. Vstupní a soklová část domu jsou opatřeny zjednodušenou omítkovou rustikou a škrábanou omítkou. Z původního architektonického řešení fasád tak zůstalo pouze členění oken a arkýř zahradního průčelí se spodní polygonální a horní půlválcovou částí s pěti úzkými okny, představující nejvýraznější prvek celé stavby. Na laťování přesahu střechy se navíc po celém obvodu domu dochovaly malované trojúhelníkové motivy a ozdobně vyřezávané vroubkování.