Betlémský kostel Českobratrské církve evangelické

Sálové trojlodí obdélného půdorysu s předsazeným čtyřbokým vstupním útvarem. Symetricky řešené průčelí vstupního útvaru je prolomeno pravoúhlým potálem flankovaným dvojicí sdružených pilastrů s římsovými hlavicemi nesoucími římsové kladí, v němž se nachází pás vroubený nahoře zubořezem nesoucí nápis: MY KÁŽEME KRISTA//. Nad kladím je průčelí prolomeno velkým půlkruhově zaklenutým okenním otvorem s profilovanou archivoltou a volutovým klenákem ve vrcholu. Střední část průčelí s portálem a oknem je flankována dvojicí sdružených toskánských polosloupů na vysokých bosovaných soklech nesoucí kladí s vlysem s triglyfy a metopami s kruhovými terčíky. Na kladí spočívá ořímsovaný štít, v jehož tympanonu se nachází reliéf kalicha. Vstupní útvar je završen atikou, nad níž je vztyčena dřevěná hranolová zvonice se žaluziovými okenicemi krytá jehlancovou střechou s hrotnicí nesoucí zlacenou makovici a hvězdu. Průčelí trojlodí člení pilastry s římsovými hlavicemi na pole prolomená širokými půlkruhově zaklenutými okenními otvory s profilovanými archivoltami s klenáky doplněnými vyloženými prapetními římsami na volutových konzolách. Pilastry nesou kladí členěné konzolami nesoucími vyloženou profilovanou korunní římsu.