boží muka

Hranolová zděná omítnutá boží muka jsou situována na křižovatce silnic do Úpohlav a Želechovic. Všechny čtyři stěny mají provedené obdobně. Dole je dosti vysoký sokl, ve stěnách je obdélná, půlkruhově zakončená nika, dnes prázdná. V přední stěně je nika dole delší, pod ní je reliéf jednoduchého kříže, stojícího na soklu. Nika na ostatních třech stranách má horní oblouk mírně užší, než zbytek niky. Nad nikami je římsa, oddělující horní část stěn. Boží muka ukončuje značně přesahující a bohatě profilovaná hlavní římsa, nad ní je nízká stanová střecha. Ve vrcholu střechy je zasazená velká kamenná piniová šiška na nízkém soklu. Na šišce je umístěný železný patriarší kříž s rameny, ukončenými do tvaru stylizovaného trojlistu. Boží muka jsou dnes natřena starorůžovou barvou, pouze niky a kříž nad soklem na přední straně jsou bílé.