boží muka

Jedná se o rozměrná pískovcová boží muka složená základny, soklu, sloupu a kaplice s křížem. Základna pro daný objekt je jednostupňová, dnes téměř zcela zabořená do okolního terénu. Její půdorysné rozměry jsou 1,41 × 1,43 m a dosahuje výše pouhých 0,09 m nad okolní terén. Sokl je tradičně složen z patky soklu, těla soklu a římsy (hlavice) soklu. Soklová patka má půdorysné rozměry 0,94 × 0,94 m a výši 0,37 m. Tělo soklu má přísně kubický tvar. Délka všech jeho stran je 0,55 m. Tělo soklu obsahuje ze severní a jižní strany plastickou kartuš se zobrazením erbu vévodů sasko-lauenburských. Na východní straně těla soklu je reliéfní nápis s následujícím textem: „Diese mar / ter ausyericht / i. July Ao 1658“. Na západní straně soklu se nachází téměř nečitelný nápis, patrně chronogram. Šestkrát odstupňovaná soklová římsa je vysoká 0,16 m a má téměř čtvercový půdorys o velikosti stran 0,93 m a 0,90 m. Celková výše soklu je tak 1,08 m. Sloup se opět tradičně skládá z patky, dříku a hlavice. Patka sloupu není podložena plintem. Sloup je ve všech svých částech v principu kruhového průřezu. Patka sloupu má průměr 0,53 m a výši 0,17 m. Dřík sloupu je proveden jako zcela hladký a je vysoký asi 2,4 m. Jeho průřez se směrem vzhůru lehce zužuje. U paty má dřík průměr 0,39 m. Hlavice sloupu je provedena v korintském duchu a vyznačuje se oproti drobné patce značnou rozměrností. Její výše je asi 0,7 m. Celková výše sloupu je 3,26 m. Na hlavici sloupu navazuje do čtyř stran otevřená kaplice. Ta původně obsahovala blíže neurčené sochařské dílo. O jeho historické přítomnosti svědčí dobře viditelný kovový trn vycházející ze základny kaplice. Výše kaplice je 0,76 m. Boží muka vrcholí křížem jetelového tvaru. Jeho přibližná výška je asi 0,5 m. Celková výše popisovaného díla dosahuje výše cca 5,7 m.