boží muka

Pilířová boží muka se nacházejí v obci Mišovice a jsou situována před štítovou fasádou domu čp. 34. Boží muka jsou pohledově exponovaná a tvoří významný urbanistický prvek v obci. Boží muka mají znaky a prvky gotické drobné architektury z počátku 17. století. Památková ochrana se vztahuje na boží muka bez pozemku. Kamenná pilířová boží muka vyrůstají z hranolového rozšířeného soklu, který je dělen na dvě části. Na sokl dosedá pilíř (dřík) ze zkosenými hranami na jehož přední straně je znakový štítek, který je špatně definovaný. Na pilíř dosedá lucernová nástavba, která je v osách stěn prolomena malými mělkými nikami, jenž jsou trojúhelníkově zakončeny. Niky jsou prázdné. Lucerna je na každé straně zakončena trojúhelníkovým štítkem. Ze středu lucerny vyrůstá kamenný žulový prostý jednoduchý kříž, který je nově osazen.