brána

Bránu tvoří dvoukřídlá mřížová vrata, umístěná mezi dvěma pilíři oplocení (pátým a šestým zprava). Železná vrata jsou kovaná a tepaná. Dolní část je zhruba do výše jedné čtvrtiny plná, zbývající část vrat je sestavená ze svislých prutů, nahoře a dole zpevněných vodorovnou příčlí. Pravidelně se střídá normální prut s prutem tordovaným. Horní zpevňující příčle sleduje mírný oblouk, do něhož se směrem ke středu vrata zvedají. Svislé pruty jsou zdobené prstenci a nahoře a dole doplněné o motivy kroužků a stáčených tvarů. Uprostřed obou křídel je na přední straně stejný, symetricky provedený ornament – opět ze stáčených a zavinutých tvarů, doplněných listy. Na pravém křídle je na obou stranách ozdobná klika ve tvaru stylizované mužské hlavy, doplněné volutovitě ukončeným madlem. Zámek má ornamentálně kovaný štítek. V horní části mají vrata bohatě členěný vysoký nástavec, vytvořený z motivů spirál, rokajů, pásků a lístků. Uprostřed je ve vrcholu posazený kruh s monogramem E K (?). Vrata jsou černě natřená.