brána vjezdová vrchnostenského dvora

Ve východní části vsi hospodářský dvůr s bývalým zámečkem, ve zbytku ohrazení plnou omítanou zdí na J straně (při ulici) monumentálně komponovaná vjezdová kulisová brána. Půlkruhově zaklenutý vjezd má po bocích sloupky s odstupněným soklem, římsovými profilovanými hlavicemi a na čele dříku s obdélnými dvakrát odstupněnými vpadlými poli a nad vrcholem oblouku klenák s plastickým maskaronem. Na boky sloupků navazují půdorysně složitě utvářené svazkové pilastry s tesanými kamennými patkami a plochou římsovou hlavicí. Od středu nejprve pilastr mírně šikmý, na dříku směrem k bráně konkávně prohnutý pásek, dále rovný, nejvíce vystupující dvakrát odstupněný pilastr a na krajíchkonkávně prohnuté pilastry, ukončené ještě rovným ustouplým půlpilastrem, ve vlysu čtvrtkruhově vykrojeném. Na nevýrazné ploché hlavice pilastrů nasedá úzké kladí, probíhající i nad bránou (klenákem), na něm opět jen nad pilastry hladké kladí a úseky říms, půdorysně kopírující pilastry. Na ně a z části na jejich trojúhelníkové nástavce nasedá segmentová římsa s mírně vzepjatými konci, které kopírují půdorysné směry pilastrů, profilovaná (odspodu): podvalem, ústupkem, podbrádkou, podvalem a vrcholícím simatem. Na římse (nad středovými pilastry a vrcholem) na hranolových podstavcích vázy s květinami. Mezi kladím a římsou uprostřed mohutná korunovaná rozvilinová kartuše s drobným erbem Kinských (španělský štítek lemovaný lištou s červeným polem se třemi bílými zuby, z jehož vrcholu vyrůstají listově působící fafrnochy). Mezi sloupky novodobá dřevěná brána.