busta Ludwiga van Beethovena

Objekt, umístěný na betonovém podstavci, tvoří sokl a vlastní busta. Sokl je zhotovený v podobě vysokého pilíře. Busta má dvojdílný hranolový podstavec, jehož užší a vyšší dolní část je zasazena do vrcholu pilíře. Na přední straně podstavce jsou plastické iniciály L B, provedené psacím písmem a umístěné nad sebou (písmeno L směřuje k levému okraji, písmeno B k pravému). Na zadní straně jsou iniciály autora – V. K. Horní část soklu je nižší a širší, spočívá na ní portrétní busta Ludwiga van Beethovena. Umělec má na čele vrásky, oči jsou přivřené. Výrazná je nosoretní rýha a brada, široká ústa jsou sevřená. Na hlavě jsou vlnité krátké vlasy, nad čelem rozevláté - tato partie vlasů směřuje z hlediska pozorovatele mírně diagonálně doleva. Pilíř i busta jsou zhotoveny z umělého kamene.