býv. Moravská zemská životní pojišťovna

Řadová uliční stavba o třech patrech na půdorysu protáhlého obdélníka Hlavní průčelí na této je třípatrové, tvořené jedenácti okenními osami s klasicistně zdůrazněným středem v přízemí oddělený od pater průběžným kordonem. Tři středové osy následují v soustředěnějším sledu a centralizují průčelí, v přízemí se v jejich šířce nachází vstup v hluboké špaletě, na niž přecházejí kamenné obklady přízemí. Okna dalších pater jsou rámována jednoduchými profilovanými kamennými šambránami, pasivní nečleněná plocha fasády je bílá. Jednoduchá přehledná půdorysná osnova příčného trojtraktu se střední chodbou křížově přetnutou vstupní halou s osovým trojramenným schodištěm s výtahovou šachtou, tvořící současně světlík. Prostor vstupní haly má jednoduše kazetovaný strop, stěny obloženy mramorem.