bývalá Německá vyšší obchodní škola císaře Františka Josefa

Třípatrová nárožní budova na půdoryse písmene L se dvěma pohledově se uplatňujícími fasádami, z nichž hlavní je orientována do ul. Husovy. Hlavní průčelí s vyváženým horizontálním a vertikálním členěním je 11tiosé a boční průčelí s jednodušším členěním, ve kterém převažují horizontální linie, 14tiosé. Hlavní průčelí je centralizováno 5osým rizalitem se vstupním portálem v ústřední ose. Na bočním průčelí je 3osým rizalitem zvýrazněno nároží, přiléhající k hlavní fasádě. Přízemí je členěno hladkou pásovou bosáží; nároží rizalitů jsou armována. Vstupní portál tvoří pilastry s konzolami, které nesou kladí s roztrženým segmentovým frontonem. První a druhé patro rizalitů spínají vysoké pilastry, na nichž spočívá průběžné kladí. Patra jsou oddělována kordonovými římsami, římsa mezi 1. a 2. patrem, která je zdobena vlysem s motivem běžící vlny, probíhá pod pilastry. Na úrovni 3.patra jsou na meziokenních pilířích rizalitů osazeny pilastry, které nesou podstřešní kladí s konzolovou korunní římsou. Podlaží jsou prolamována vysokými obdélnými okny; okna 1.patra mají půlkruhový záklenek. Okna 2. a 3.patra jsou rámována úzkými pilastry s konzolami. Průčelí je završeno kladím s korunní římsou a vlysem s větracími otvory. Nádvorní průčelí má jednodušší architektonické členění. Střecha je valbová, nad vstupním průčelím je zvýšena o nástavbu ve tvaru komolého kužele.