bývalá plynárna č. p. 119

Bývalá plynárna se nachází ve skalnatém údolí u potoka, na kamenné terase. Vlastní plynárna je zděná z cihel, průčelí jsou obložena kamennými kvádry. Jádro stavby a zároveň její nejvyšší část tvoří strojovna. Dříve byla pravděpodobně zastřešena kupolí, v současné době má plochou střechu, krytou lepenkou. Osvětlení zajišťují úzká obdélná okna. Ke strojovně přiléhá přízemní vstupní část s jednou místností a s verandou, přístupná po schodišti z kamenných stupňů. Verandu tvoří čtyři pilíře, nesoucí sedlovou střechu s polovalbou. Vlevo od verandy je pak třetí část stavby, obsahující samostatnou provozní místnost, přístupnou z verandy. Její průčelí člení čtyři úzká vysoká okna a zakončuje zvlněný štít s dvěma okny.