bývalá vodárna

Původně technický objekt někdejší vodárny je vystavěn jako solitérní budova uvnitř citolibského náměstí, při jeho východní straně. Nachází se před obytným domem usedlosti č. p. 47 v odstupu pouze několika málo metrů. Jde o zděnou třípodlažní věžovou stavbu na čtvercovém půdorysu. Objekt je zastřešen stanovou střechou vrcholící oplechovanou hrotnicí kuželového tvaru. Jako krytina jsou užity pálené tašky bobrovky. Stavba je podsklepena, v suterénu se nachází vstup do bývalé vodní stoky. Fasády stavby jsou horizontálně členěny nízkým soklem, patrovou římsou a římsou hlavní. Vnější omítky jsou členěné lizénovými rámci, kombinovány jsou hladké aktivní plochy světlé barvy pískového okru s hrubě strukturovanými šedými pasivními plochami zdí. Okenní otvory stavby jsou výškově dimenzované, pravoúhlé, okenní špalety jsou kolmé k líci zdiva. Okenní výplně bývaly dvojité špaletové, vnější okna v líci fasády dnes chybí, okna osazená ve vnitřním líci jsou dovnitř otvíravá. Závěsy okenních křídel jsou válcové, pro ovládání jsou užity jednoduché kovové kličky typu oliva. Veškeré výplně jsou novodobé konstrukce z přelomu 20. a 21. století. Okna jsou opatřena krycím tmavohnědým nátěrem.