bývalá zbrojnice

Jednopatrová dvoukřídlá budova s nádvořím a ohradní zdí u torza středověkých městských hradeb. Hlavní trakt zaklenut v přízení jako dvojlodí o osmi klenebních polích s pruskými klenbami svedenými na čtyřboké pilíře. Schodiště do patra sklenuto valenou klenbou, v prvním patře trámové stropy. Druhé křídlo kolmo přiléhající k prvnímu je patrové, průjezd zaklenut valenou klenbou s výsečemi, stejně jako místnost k průjezdu přiléhající.Ostatní místnosti v přízemí a v patře plochostropé. Fasády horizontálně členěny dvěna kordonovými římsami, okna pravoúhlá se šambránami. Na narožích hlavního traktu zkosené pilíře. Štítová zeď má tvar pro mansardovou střechu, za ním se však skrývá střecha sedlová. Hlavní vstup zdůrazněn kamenným portálem rámovaným pilastry a završeným neúplným segmentovým frontonem. Ve frontonu sochařská výzdovba s vojenskou tematikou (zbraně, děla, prapory..) a datem 1723. V průjezdu kamenný portál do hlavního traktu s pravoúhlým ostěním, nad ním deska z mramoru v bohaté štukové katruši s nápisem o vystavění stavby (chronogram 1721). Ze strany nádvoří přiléhá k vedlejšímu traktu barokní schodiště osvětlené třemi oválnými kruhovými otvory.