bývalý hostinec

Volně stojící patrový zděný dům na obdélném půdorysu s novorenesanční fasádou a výraznými novogotickými štíty, situovaný na okraji obce, vpravo od silnice do Defurových Lažan, ve štítové orientaci ke komunikaci. Vstupní východní průčelí o 7 okenních osách s mělkým středním trojosým rizalitem, západní průčelí šestiosé s dvouosým středním rizalitem, štítová průčelí trojosá, završená výraznými trojúhelnými štíty, lemovanými nad úrovní střechy cimbuřím. Střecha sedlová, krytá taškami bobrovkami. Fasády člení při nárožích a po stranách rizalitů bosáž, přízemí je pásováno v omítce, patra po celém obvodu stavby odděluje jednoduchá kordonová římsa, korunní římsa je profilovaná. Okna obdélná dvojitá v líci, v jemně profilovaných prostých šambránách, s podokenními a nadokenními římsami. Vstup v ose východního průčelí přístupný krátkým kamenným schodištěm, obdélný v kamenném ostění s nadsvětlíkem, dveře dřevěné dvoukřídlé kazetové. V ploše štítů trojice úzkých obdélných okének se společnou zalomenou nadokenní římsou. K severnímu štítovému průčelí přiléhá po celé šířce přízemní kolna z kamenných kvádrů, krytá pultovou střechou (tašky bobrovky). Na severní straně pozemku stojí torzo kamenné kolny.