bývalý klášter

V rozsáhlé zahradě jednopatrová budova, průčelí 10 os, v přízemí 1. osa okna, dále dva zasklené segmentové oblouky arkád a dva vchody. Přízemí bosováno, kordonová římsa, kolem oken v 1. patře šambrány. Profilovaná korunní římsa. Levý bok čtyřosý, v přízemí v 1. ose půlkruhově zaklenutý průjezd. Zde se napojuje další budova- 2 osy, okna všude šestitabulková, kolmo na tuto dvouosou spojnici křídlo- 6 os, 7. osa v úskoku; levý bok tříosý, v nároží věžička. Průčelí do zahrady- 9 os, zvýšené přízemí s betonovým zábradlím, 1. osa zprava dveře (věžička). 2. – 4. osa půlkruhově půlkruhově zaklenuta okna, kolem oken v přízemí půlkruhově zaklenuté šambrány, v 1. patře šambrány s konzolkami dole, nahoře nadokenní římsy do špice, mezi nimi pilastry. Nad korunní římsou plná atika se 3 okny v malých trojúhelných štítech. V 10 ose nárožní osmiboká věž, půlkruhově zaklenutá okna ve špaletě, přízemí bosováno, v 1. patře balkon s betonovým zábradlím na konzolách, nároží v 1. patře- vystupující lisény z bosáže, pod korunní římsou v každém boku kruhové okno. Nahoře tambur, lucerna, korouhev. Pravý bok muzea (do silnice)- 8 os, v přízemí bosáž, 3. osa vstup, kordonová římsa, kolem oken v 1. patře šambrány, mezi okny pilastry. Zadní průčelí- 6 os; 6. osa arkýř, dále pokračuje nová budova- průčelí k vodě- 10. os, bosováno, kolem oken stejné jako průčelí do zahrady, nad římsou po stranách vždy jeden trojúhelný štít, uprostřed samostatně stojící jednopatrové čp. 40, které má 5 os, na středu vstup, nároží bosováno, kolem šestitabulkových oken šambrány, portál půlkruhově zaklenutý, kolem bosáž. Levý bok- 2 osy, pravý bok- 3 osy, s přízemním přístavkem; zadní průčelí- 5 os, 3. osa vstup, 4. osa v 1. patře otevřená dřevěná pavlač. Střecha mansardová. Střecha muzea valbová s volskými oky.