bývalý měšťanský pivovar

Přízemní nárožní objekt je obrácen do ulice Lafayettovy klasicistním devítiosým průčelím, v jehož středu je rizalit s hlavním vstupem, ukončený trojúhelníkovým tympanonem ve střeše. Risalit má bosáž, vstup je zaklenut odskočeným segmentem lemován lištou. Průčelí je členěno lisenovými sdruženými rámci, v nichž jsou vždy dvě sdružená okna lemovaná lištou. Průčelí ukončuje profilovaná podokapní římsa. Střecha objektu je valbová, hřeben rovnoběžný s Lafayettovou ulicí. Jihozápadní průčelí je šestiosé, stejně jako průčelí hlavní. Suterén objektu nebyl v době průzkumu přístupný. Přízemí je řešeno jako trojtrakt, do jehož organismu vstupuje na severozápadní straně hospodářský objekt ve dvoře. Celé přízemí je zaklenuto. Při ul. Lafayettově je za hlavním vstupem ve středu dispozice chodba končící světlíkem, za níž pokračuje dvorní budova. Tato chodba je zaklenuta dvěma plackami. Po levé i pravé straně této chodby je v prvém traktu po dvou polích klášterních kleneb, ve druhém a třetím traktu jsou valené klenby s pětibokými styčnými výsečemi a pole zaklenuté plackami. V severním nároží domu vybíhajícím v krátké pravé křidélko je klášterní klenba s rohovými sdruženými trojúhelníkovými výsečemi a pětibokými výsečemi na třech stranách. Rozsáhlý jednopatrový dvoukřídlý objekt postavený jako pivovar má jednoduché barokní průčelí. Jihovýchodním průčelím je obrácen do ulice Lafayettovy, severovýchodním a severozápadním průčelím do ulice Uhelné. Průčelí jihozápadní je obráceno do vnitřního dvora a má v hlavním křídle tříosý rizalit ukončený ve střeše barokním štítem a konkávně prohnutými křídly, ukončený segmentovým tympanonem. Průčelí je členěno opěrnými pilíři a lisénovými rámci. Okenní otvory jsou malé, zasazené do polí, tvořených opěrnými pilíři. Vpravo od dvorního rizalitu je vstup v barokním pravoúhlém portálku, lemovaném lištou s ušima a kapkami. K objektu je připojena při ulici Lafayettově barokní brána, vedoucí do dvora. Eliptický zaklenutý otvor má pilastry nesoucí profilovanou archivoltu se středním klenákem s hlavou satyra a lišky. Pravoúhlé zarámování tvoří pilastry a římsa, ve cviklech jsou barokní rozviliny. Suterén objektu je pod delším křídlem při ulici Uhelné od severního nároží až po dvorní risalit. Je řešen stejně jako přízemí konstrukčním dvojtraktem. Zaklenuté dvojlodí nesou při styku lodí čtvercové nosné pilíře, do nichž se opírají oboustranné trojúhelníkové výseče nízkých valených kleneb. Přízemí je v obou křídlech řešeno opět jako dvoulodí s nosnými obdélníkovými pilíři uprostřed, na jejichž kratších stranách vybíhají pilastry. Valené klenby mají trojúhelníkové výseče, jež vybíhají z hran opěrných pilířů a hran pilastrů, takže vytvářejí zkosené hrany výsečí, jež jsou zdobeny vytaženými hřebínky. Patro objektu má dřevěný trámový strop s dřevěným záklopem.