činžovní dům

Nárožní dům na hloubkové parcele na nároží ulic Bulharské a Dlážděné. Přízemí a tři patra, v přední části půdní nástavba. V přízemí jsou dřevěné výkladní skříně. Nároží v prvním patře zapuštěno, v zapuštěné části původní dřevěné výkladce (původní všechny výplně otvorů), druhé patro je neseno dvěma slabými betonovými pilíři, tvořící pilovitý útvar se třemi nárožími, pilovitá nároží má i druhé patro. Na nárožích všechna okna v průčelí mírně na výšku, šestikřídlá, devítitabulová, dvojitá, mírně zapuštěná. Kolem oken ve druhém a třetím patře šambrány profilované třemi pásky. Fasáda dvoubarevná, růžová a bílá. Vstup do prodejny v přízemí hluboko zapuštěný, prodejna s patrem. Vstup do bytové části domu z uličky Dlážděné, vstupní dveře dřevěné, kazetové. Fasáda do uličky Dlážděné má zdůrazněná schodišťová okna se zarámováním. Na sousední dům čp. 137 jsou dvě betonové vzpěry. Přední část domu na nároží se stejnými okny jako v přízemí. Schodišťová okna třídílná, pětitabulová, v souvislé pásově členěné lizéně na výšku, mezi patry čtyři v sobě zapuštěná čtvercová zrcadla. Zadní část domu v Dlážděné uličce čtyřdílná šestitabulová okna na výšku, zapuštěná, s hladkými šambránami, v 1. patře tři obdélná okna na šířku, šestidílná, devítitabulová, ve 2. patře jednodílná obdélná okna na výšku, zapuštěná, s hladkými šambránami, třetí patro stejné jako 1. patro. Okna v patrech v předsazeném plasticky členěném rámování třemi pásky, mezi okny v sobě vsazena dvě dekorativní zrcadla na výšku, v maltě. Ve dvoře zadní trakt do výše 1. patra pouze do poloviny šíře domu. Fasáda ve dvoře s balkónem a jednoduchým vysazeným kvádrovým arkýřem na bočním křídle. Okna ve dvoře nepravidelně rozmístěná, různě členěná. Střecha domu plochá.