činžovní dům

Třípatrový dům, pětiosý, 1.osa v přízemí výklad, 2.osa vstupní dveře vpadlé do zdi. Okna trojdílná nad přízemím ve 3.ose na představeném hranolovém soklu socha nahé ženy, pravou rukou se přidržuje stylizovaného pilíře z hranolků. Od 1.patra za sochou až ke střeše konkávní malá část zdi z režných cihel. Na fasádě kolem oken a mezi patry lisény ve tvaru meandru. Mezi okny režné cihly, pod okny a nad okny průběžné římsy ve tvaru meandru. Nad korunní římsou v úskoku plná nízká atika. Rovná střecha, plochostropé. Dům obdélného půdorysu, tvrdá břízolitová omítka okrové a hnědé barvy. Zadní průčelí 7 os, 4.osa půlkruhový rizalit schodiště. Kolem oken, pod nimi a nad nimi obíhá meandr - lisény (jako na průčelí hlavním). Okna ve tvaru T, na schodišti obdélná mnohotabulová, ta i ve 3.patře. Nad korunní římsou v 3.-5. ose plochý nástavec podkroví, rovná střecha. Vlevo u hlavního vchodu z malého průjezdu vchod do obchodu, plohostropé.