činžovní dům

Řadový činžovní dům, zcela podsklepený, o pěti nadzemních podlažích. Je vybudován na obdélném půdorysu. Domem přístupný dvůr se zahradou v úrovni suterénu. Uliční průčelí je orientováno na západ. Je řešeno symetricky, s pěti osami, uprostřed s tříosým arkýřem. Vstup do domu je dřevěnými dvoukřídlými dveřmi (prosklenými, se ztužením mříží) umístěnými v ose. Vlevo od vchodu je vjezd do garáže a sklepní okénko, vpravo dvě sklepní okénka. Ve zvýšeném přízemí vystupuje ve střední ose hranolový arkýř, po jeho stranách vyčnívají podokenní římsy s funkcí markýzy, okna nad nimi jsou trojdílná. V krajních osách domu jsou okna dvojdílná a stejná se opakují i v 1. - 3. patře. Arkýř je v 1. a 2. patře rozšířen na tři střední osy. Uprostřed je členěné prosklení schodiště, po stranách pětidílná okna kuchyní bytů (včetně bočních oken vystupujícího arkýře). Ve třetím patře pokračuje arkýř opět pouze ve střední ose domu a je zde umístěna vlajková žerď. Kuchyně mají okna třídílná, v prostřední části je vstup na balkón s plným ohrazením. V posledním, 4. patře je převýšená střední část s oknem ve schodišti. Dvorní průčelí obrácené k východu je čtyřosé. Vpravo jsou při zemi dvě třídílná okna suterénního bytu, vlevo sklepní okénko a jednokřídlé dveře do chodby suterénu, po straně se sklepními okénky. Ve zvýšeném přízemí jsou uprostřed čtyřdílná okna, po stranách třídílná. V 1. patře je uprostřed široký arkýř s jedním velkým oknem, po stranách balkóny. Ve 2. a 3. patře probíhá přes celé průčelí balkón, uprostřed jsou dvě čtyřkřídlá okna, po stranách třídílná okna s balkónovými dveřmi. Ve 4. patře jsou uprostřed dvě čtyřdílná okna, po stranách třídílná. Dům je vybudován jako cihelná stavba. Střecha je plochá. V uliční fasádě je arkýř obložen keramickými pásky bílé barvy, obklad je i v ostění oken. Základní plocha opatřena břízolitovou omítkou šedé barvy. Dřevěná okna a dveře s bílým nátěrem, schodišťová okna osazena do ocelových rámů. Dvorní fasáda s omítkou a ocelovým zábradlím balkónů.