činžovní dům

Velký zděný omítaný nárožní třípatrový dům s okoseným nárožím, opatřený novobarokní fasádou s bohatou štukovou výzdobou (v současnosti z velké části odpadlá). Na hlavní budovu navazuje na východní straně křídlo zabíhající za drobné sousední domky čp. 91 a 92. Průčelí do náměstí trojosé s osově umístěným arkýřem probíhajícím v 1. a 2. patře, na něm spočívá ve 3. patře balkón s kuželkovým zábradlím. Průčelí do Pražské ulice sedmiosé s obdobným arkýřem ve 4. ose. V okoseném nároží probíhá všemi třemi patry hranolový arkýř, ve 3. patře s krytým balkonem. Některá okna jsou sdružena. Přízemí novodobě upraveno, hladké, s otevřeným průchozím nárožím a novodobými výkladci. Fasády pater člení pilastry s iónskými hlavicemi, první patro s pásováním. Nad okny 2. patra se střídají trojúhelné a zalamované římsy (do Pražské ulice) a segmentové římsy se štukovými kartušemi (do náměstí). Bohatá štuková výzdoba se soustřeďuje na okoseném nároží stavby, velmi bohatě je ztvárněna suprafenestra v 1. patře. Nad osou severního průčelí do Pražské ulice ve střeše ozdobný vikýř. Nároží zakončeno vykrajovaným štítem, po jehož stranách byly umístěny plastiky andílků (chybí). Západní průčelí do náměstí ukončuje atika s větším bohatě řešeným štítem prolomeným trojdílným oknem.