činžovní dům

Patrový zděný objekt uzavírající ze západu uliční frontu. Je zastřešený sedlovou střechou krytou eternitovými šablonami s trojúhelníkovými atikovými štíty. Hlavním horizontálním prvkem uličního průčelí je plochá oplechovaná kordonová římsa a předsazená korunní, výrazně bohatě profilovaná římsa. Římsy plynule navazují na římsy sousedních objektů. Nízký sokl je obložený pískovcovými deskami. Fasáda je členěná pěti okenními osami. Ve třetí je vstup umístěný do jednoduchého pískovcového portálku se segmentovým obloukem. V archivoltě je vyryto Nro:146. Vstupní dveře jsou novodobé dřevěné, dvoukřídlé, s kazetou v dolní třetině a prosklenou horní částí. Obdélná okna bez špalet jsou dělena do „T“. Parapety tvoří kamenné profilované desky. Západní štít zpevněný trojúhelníkovými opěráky na sobě nese stopy sousedního ubouraného domu. Dvorní fasádu, která je zcela bez členění, rytmizují čtyři okenní osy.