činžovní dům U zlatého kolečka

Nárožní zděný omítaný třípatrový dvoukřídlý objekt na půdorysu písmene L s eklektickou novobarokní fasádou o 8 x 7 okenních osách a jednoosém, zkoseném nároží, akcentovaném arkýřem se štítkem a věžicí. Při okrajích vnějších průčelí ploché rizality, zakončené zděnými štítky s konkávně probranými rameny a zvlněným nástavcem ve vrcholu. Přízemí a první patro novodobě upraveno, s travetinovým obkladem a velkými prosklenými výkladci. V horní části fasád břízolitové omítky s dochovaným dobovým lisenovým členěním a štukovými okenními šambránami s přímými a segmentovými frontony. Mezi 1. a 2. patrem probíhá kordonová římsa. Nároží je v přízemí otevřené a průchozí. Zhruba uprostřed severní fasády do Zbrojnické ulice půlkruhově ukončený hlavní vstup v omítnutém ostění, v patře nad vchodem balkónek půlkruhového půdorysu se zábradlím z proplétaných železných prutů. Obdobně řešený balkón umístěn v nástavbě nároží. Střecha mansardová s pravoúhle zalomeným hřebenem, krytina z alukrytu.