Clignonova vinárna, tzv. Italka

Dům čp. 4 se nachází na třídě 9. května, v historickém jádru města Rumburk, nedaleko od areálu zámku. Jde o řadový zděný patrový dům na obdélném půdorysu s rizalitem v dvorním průčelí. Jihozápadní (uliční) fasáda je sedmiosá, střední osa je ve velmi mírném rizalitu. V přízemí je zde umístěn vstup do obytné části domu – novější dřevěné dvoukřídlé dveře – lemovaný bohatou štukovou výzdobou s úponky vinné révy a hrozny. Obě zbývající části přízemí domu vyplňují provozovny, v jednotlivých osách zde jsou (zleva) velký prosklený výkladec, vstup do provozovny, dvojité dřevěné okno, druhý prosklený výkladec, vstup a zazděný okenní otvor. Patro má ve všech pěti osách dvojitá dřevěná dvoukřídlá okna s poutcem oddělenou horní částí. Výzdoba fasády patra je rozdílná ve střední ose a obou zbývajících trojicích, stejná je pouze profilovaná šambrána a parapetní římsa. Střední okno lemuje po obou bocích štukový pás, tvořený čtyřmi poli nad sebou a ohraničený nahoře a dole římsou; motivem výzdoby jsou listy a plody vinné révy. Výše nad oknem je ještě nadokenní římsa. Zbývající trojice os mají symetricky stejně provedenou výzdobu: pod středním z obou trojic oken je obdélné parapetní pole se štukovým reliéfem vinné révy, pod oběma postranními pak stejné pole, avšak s reliéfem, tvořeným srdčitými a esovitými vegetabilními motivy a uprostřed pak s růží. Nad středními okny (tj. osami druhými od kraje) je ještě stejná nadokenní římsa, jako nad střední osou celého průčelí. Fasádu zakončuje profilovaná římsa na štíhlých konzolách. Severovýchodní (dvorní) průčelí je provedeno účelově, bez výraznějších architektonických prvků, až na střední rizalit, zakončený trojúhelným štítem. Střecha domu je sedlová, krytá plechovými šablonami. Ve střeše jsou umístěny dva komíny. Na dům navazuje cihlový přístavek s pultovou střechou.