děkanství

Jednopatrová budova na obdélném půdorysu, volně situovaná na západní straně ulice a položená ve směru sever-jih. Stavba má sokl z tesaných pískovcových kvádrů pokládaných pravidelně o výšce při jihozápadním rohu cca 1,8 m a klesající spolu s terénem; při východním průčelí v rozmezí 50 - 10 cm. Východní průčelí je členěno sedmi okenními osami; okna v přízemí s profilovanou pískovcovou bankálovou římsou, profilovanými šambránami a nadokenními římsami s mušlí a dvěma volutami. Přízemí a patro odděleno profilovanou kordonovou římsou. Okna v prvním patře mají rovné nadokenní římsy, šambrány zdobené perlovcem a ozdobné podokenní římsy na konzolách, s volutami, mušlemi, čabrakami, perlovcem a rolverkovými kartušemi. Všechna okna v budově dvoukřídlá šestitabulková. Ve střední ose se nachází bohatě zdobený pískovcový portál, rámovaný dvěma šikmo postavenými hranolovými pilíři a mírně vzdutým nadpražím s profilovanou římsou. Pilíře jsou zdobeny volutami, stylizovanými triglyfy, proplétající se páskou, akantem a zvonci. Uprostřed nad římsou rolverková kartuš s reliéfem představujícím sv. Rodinu. Uprostřed sedí Panna Marie s dítětem, po její levici sv. Josef s ratolestí, před ním malý Jan Křtitel líbající dítěti nohu. Po stranách kartuše voluty zavinuté ve tvaru mořské vlny, na krajích vázy. Jižní fasáda má tři okenní osy, okna stejného charakteru jako na fasádě východní. Severní fasáda má nízký sokl novodobě osazený pískovcovými deskami, v přízemí nalevo jedno slepé a napravo pravé okno; obě okna zasazena v pískovcovém ostění s ušima. Stejné ostění slepého okna se nachází ve střední ose prvního patra; nalevo a napravo okna s profilovanými podokenními římsami a jednoduchými nečleněnými ostěními. Střecha valbová, oplechovaná. Bohatě zdobenými dřevěnými dveřmi zajištěn vstup do vestibulu,