děkanství

Nárožní jednopatrový dům na širokém obdélném půdorysu s okoseným nárožím, krátce rozšířený v linii bočního průčelí. Vysoká sedlová střecha se zděnými štíty má pálenou taškovou krytinu, uprostřed hřebene cihelný průlezný komín, obdobou krytinu má i nižší valbová střecha přístavku. Uliční průčelí je symetrické a pravidelně členěné do pěti os, vstup je umístěn v přízemí uprostřed. Fasádu člení v přízemí pásová rustika nad omítaným pásem soklu, na nějž jsou posazeny lištové šambrány výškově obdélných oken. Patro odděluje kordonová římsa a hladký pás podokenního vlysu, zakončený průběžnou parapetní římsou. na něj dosedají lištové šambrány vysokých obdélných oken. Plocha fasády v patře je hladce omítaná, ukončená profilovanou okapní římsou. Špaletová okna jsou mělce zapuštěná za ostění, v přízemí dvoukřídlá o 6 tabulích zasklení, v patře čtyřkřídlá s obdobným členěním. Vstup z ulice má pravoúhlé kamenné ostění s historizující profilací a zevnitř osazené dvoukřídlé neorenesanční dveře s bohatě tvarovanými mřížkami, chránícími prosklené výplně. Boční průčelí, zakončené hladkým trojúhelným štítem s dvojicí oken, není zcela pravidelné. Z uliční fasády přejímá základní výškové členění římsami a podokenním vlysem, sokl je však vlivem stoupajícího terénu výše. Pod štítem je fasáda rozčleněna lisenami do tří polí s okny, k nimž je vpravo připojen přístavek se zaslepeným vstupem v přízemí a dvěma okny v patře. Podoba oken je sjednocena s uličním průčelím.