děkanství

Samostatně stojící dvoukřídlá patrová budova děkanství je situována na vyvýšeném pozemku na severozápadní straně Masarykova náměstí. Půdorys stavby se přibližuje tvaru písmene T. Fasáda je jednoduchá hladká bez zdobení. Dominantním prvkem exteriéru budovy děkanství jsou dvě válcové nárožní věžičky s cimbuřím západního průčelí severního křídla. Uprostřed mezi věžičkami vystupuje opěrák s podbrádkovou římsou, který je rovněž nad střechou završen cimbuřím. Mezi opěrákem a věžičkami je vždy jedna okenní osa. Severní průčelí má vstup uprostřed s jednoduchým pravoúhlým kamenným ostěním. Průčelí je v patře čtyřosé. Dvě patrová okna uprostřed průčelí mají pravoúhlé kamenné ostění se zkosením, obloukem a výžlabkem. Východní průčelí severního křídla má v přízemí vrata do garáže a jedno okno v kamenném pravoúhlém barokním ostěním s lištou. V patře jsou tři okenní osy. Jižní průčelí severního křídla má uprostřed jedno okno a v patře dvě okenní osy. Na severu pak jižní průčelí severního křídla pokračuje (v blízkosti nárožní věžičky) a je o jedné ose, v přízemí se vstupem, ke kterému vede schodiště z níže položeného svažitého terénu. Východní průčelí jihozápadního křídla má v přízemí při zdivu severního křídla hlavní vstup do objektu rámovaný jednoduchým kamenným pravoúhlým portálkem. V patře jsou dvě okenní osy. Jižní průčelí jihozápadního křídla je o dvou osách v přízemí i v patře, západní průčelí o jedné okenní ose. Střecha je valbová krytá taškami.