děkanství

Areál děkanství se nachází v kopci, po cestě ke kostelu sv. Jiří, v těsné blízkosti jeho areálu. Samotná budova děkanství je orientovaná hlavním průčelím na jih, od ní je jižně příjezdová cesta se zbytky hospodářských budov, dvorem a ohradní hřbitovní zdí areálu kostela sv. Jiří. Západně je zahrada. Mezi hřbitovní zdí a děkanstvím je vstupní, průchozí brána, na níž byl portál, ze kterého se dochoval dvakrát odskočený pilastr s mohutnou profilovanou hlavicí, na kterou navazuje kordonová římsa budovy děkanství. Na jihozápadní roh budovy děkanství navazuje vjezdová brána, značně zničena povětrnostními vlivy tak, že omítky již nemá. Na dvoře bylo několik hospodářských objektů, dřevěné kolny, zděný a velký hrázděný objekt. Zahrada se svažuje směrem k severozápadu, místy je upravena terasními zídkami.