děkanství

Areál se skládá ze samostatně stojící patrové budovy děkanství na obdélném půdorysu se středovým průjezdem, se zachovalými klenutými interiéry v přízemí a v suterénu a s hodnotným klasicistním průčelím. V patře jsou plochostropé místnosti s fabionem. Má valbovou střechou krytou pálenou krytinou. Jižní hranici areálu tvoří budova stájí obdélného půdorysu, kde jednotlivé místnosti jsou klenuty klenbami do traverz. Budova je zastřešena valbovou střechou krytou bobrovkami. Severní hranice dvora je tvořena ohradní kamennou zdí a na ní navazující objekt pilířové kolny nepravidelného půdorysu s trámovým stropem a s pultovou střechou. Na západě je areál uzavřen zahradou s nízkou ohradní zdí. Mezi děkanstvím a stájemi se nachází drobný objekt chlévů, mezi dvorem a zahradou je novodobý kovový plot na podezdívce, tyto stavby nejsou předmětem památkové ochrany.