děkanství

Děkanství leží v prostoru mezi Malým náměstím a Slánskou ulicí, jižně od západního průčelí kostela sv. Kateřiny. Děkanství zabírá přibližně obdélníkový pozemek. Směrem do náměstí je situováno jeho severní průčelí, které tvoří vstupní brána s ohradní zdí, ohraničená obytnou budovou a štítovým průčelím bývalé stodoly. Patrová obytná budova děkanství je situována v severovýchodním rohu, stodola v severozápadním rohu. Východní stranu areálu zabírá zahrada uzavřená od Slánské ulice ohradní zdí. Zahrada je ohraničena zdí i uvnitř areálu a oddělena tak od hospodářského zázemí. Jižní stranu tvoří sýpka a západní stranu výše uvedenená bývalá stodola a na ní navazující malé chlévy. Předmětem ochrany je děkanství čp. 198, bývalá stodola, chlévy, sýpka, ohradní zdi s branou a pozemky parc. č. st. 134 a parc. č. p. 35.