dieselová elektrárna

Motorová elektrárna byla vybavena dvojicí Dieselových motorů o výkonu 80 ks a 150 ks, které poháněly dvě stejnosměrná dynama tří vodičové soustavy o výkonu 60 kW a 100 kW vyrobené elektrotechnickou továrnou Františka Křižíka v roce 1908. Pomocnými zařízeními byla dobíječka akumulátorů o výkonu 16 kW, kdy akumulátor se skládal ze 144 článků o kapacitě 218 Amph. Ve strojovně se nacházel elektromotor čerpadla o výkonu 1,5 kW a motor pro kompresor o výkonu 2,5 kW. Městská elektrárna odebírala proud i od Městské vodárny Vysoké Mýto vybavené Francisovou turbínou v době jejího nečerpání. V elektrárně pracovali 3 úředníci a 8 dělníků. Elektrárna dnes slouží k bydlení a prošla necitlivou přestavbou k tomuto účelu.