dřevěný kříž

Na čtyřboké základně čtvercový sokl, do něhož je umístěn dřevěný kříž. Na přední straně kříže je vyobrazen motiv ze Starého zákona: Adam a Eva pod stromem poznání a nad ním je zobrazena Pieta, lemovaná dvěma klečícími anděly a završena obloukem opět s andílčími postavami. Nad nimi Golgota s přehozeným plátnem, kalich s hostií a monstrance doprovázená anděly. Na zadní straně je kříž zdoben vyřezávanými motivy z Kristova života. Ve spodní části je zobrazena smrt s kosou, nad ní výjev Krista v Getsemanské zahradě a v horní části výjev Bičování Krista. Dřík kříže obepíná motiv vinné révy a symboly umučení Krista. V horní části plastický letopočet 1898, pod ním řezbář vyřezal 30 stříbrných a Veroničinu rouškou s otiskem Kristovy tváře. Plechový, malovaný korpus Krista se zlacenou svatozáří kryt půlkruhově vypjatou stříškou lemovanou krajkovým ornamentem. Ve vrcholu kříže plechový kohout.