dřevěný kříž

Na prostranství u kostela dřevěný vyřezávaný kříž. Podnož kříže zdobena reliéfními výjevy z Kristova utrpení: Golgota se třemi kříži, postavy Adama a Evy pod stromem poznání stojící na Adamově lebce. V poli nad nimi je vyobrazena Panna Maria Bolestná a stylizované jméno Maria. V horní části na přední straně výjev Krista položeného do skalního hrobu, pod motivem kříže se šesti hořícími svícemi. Na symboly utrpení navazují v horní části symboly vykoupení: kalich a monstrance s hostií a hrozny vinné révy. Dřík kříže rozdělen na dvě pole vloženou profilovanou římsou. Ve vrcholu vlastní kříž s hladkými břevny, na němž je vyryto 30 stříbrných a datace roku 1908. Korpus Krista je hladký v plechu vyřezaný a malovaný. Nad korpusem se vypíná segmentová plechová římsa a ve vrcholu na břevně osazen pestře malovaný kohout z plechu.