dřevěný kříž

Do čtvercové základny vložen dřevěný kříž. Kříž je zdoben reliéfními řezbami, které jsou rozloženy do horizontálních pásů. Na přední straně je vyobrazen ve spodní části motiv lebky se zkříženými hnáty, Adama a Evy pod stromem poznání, Duše v očistci, Snětí z kříže, Kristus v hrobě, kalich s hostií a monstrance doprovázené anděly, Kristus jako Dobrý pastýř na pahorku s vinnou révou a 30 stříbrných. Řezby jsou završeny letopočtem L.P. 1905. Plechový, malovaný korpus Krista kryt segmentovou stříškou s krajkovým ornamentem. Ve vrcholu na břevně osazen malovaný, plechový kohout. Boční strany pokryty dalšími motivy z Kristova utrpení – Kristus v getsemanské zahradě, Tři Marie u hrobu a postava smrti s kosou. Oplakávání, Bičování, Vydání Krista, Pokoušení Krista na poušti aj. Dřík kříže je reliéfními motivy pojednán po celé ploše.