dům

Patrový hrázděný dům obdélného půdorysu kryje sedlová střecha vyskládaná z tašek bobrovek. Svým jižním štítovým průčelím se obrací k potoku. Přízemí s trojdílnou dispozicí je děleno do dvou traktů, přičemž obytné prostory jsou roubené a hospodářská část s průchozí síní zděná. Dveře do obytné části i chléva umístěné na jižním průčelí lemuje pravoúhlé kamenné ostění. Vstup na západním průčelí chrání jednoduché dřevěné zádveří. Hrázděné patro nad prostorem světnice vynáší jednoduchá pravoúhlá podstávka. Oba štíty a patro na jižním průčelí kryje svislé bednění. Půdní prostor prosvětluje z každé strany jedno volské oko. Na východní straně střechy se dále nachází seníkový vikýř se sedlovým zastřešením.